Tuesday, January 15, 2013

inilah arti luar biasa dari nama Muhammad

Muhammad SAW,nabi yang telah merubah pandangan zaman,dan telah membawa umat manusia dari alam kegelapan ke alam terang benderang,nabi yang sangat dicintai Allah SWT ini memang sangat luar biasa,sampai makna dari nama Muhammad,ternyata memiliki arti yang sungguh luar biasa,kita tidak tahu apakah ini kebetulan,atau memang sudah diatur oleh Allah.cuma Allah yang tahu soal ini.

berikut ini makna nama Muhammad yang luar biasa..cekidooooot


1. Kata Muhammad , jika kita gabungkan dalam bentuk normal mim ha mim dal, maka akan menjadi sebuah sekesta seorang manusia. sudah maklum adanya bahawa sebaik-baik makhluk / ciptaan yang pernah dicipta oleh Tuhan di alam semesta ini adalah manusia dengan kelebihan aqal mereka, sementara makhluk hanyalah hayawan dan planet-planet yang penuh rahasia.
nabi Muhammad, arti nama Muhammad, nama Muhammad, mukjizat nabi Muhammad2. kata Ahmad , jika kita cermati satu-persatu hurufnya maksud huruf-huruf itu akan mennggambarkan sosok orang yang sedang melakukan solat, tahukah kita bahawa solat merupakan sebaik-baik doa dan ibadah yang pernah diperintahkanNya.
nabi Muhammad, arti nama Muhammad, nama Muhammad, mukjizat nabi Muhammad3. Kata Muhammad jika digabungkan huruf-hurufnya maka akan berbentuk layaknya manusia yang sedang sujud dalam solat. dalam ritual solat Sujud merupakan inti dari semua rukun-rukunnya, kerana pada saat sujud manusia menundukkan 8 bahagian tubuhnya di bumi bukti kepasrahan total kepada sang pencipta. hmmm betapa rahsia Tuhan sangat menggetarkan hati, saya yakin masih banyak tersirat rahsia-rahaisa lain di sebalik sosok, nama dan semua yang berkaitan dengan sang kekasih sejati ' Habibullah: Muhammad '.

 
nabi Muhammad, arti nama Muhammad, nama Muhammad, mukjizat nabi Muhammad.
 
 http://seribuji.blogspot.com/2013/01/inilah-arti-luar-biasa-dari-nama.html

0 comments:

Post a Comment